Social media; get the basics right!


Social media; get the basics right!

Social media, van rookie naar professional, ben jij er klaar voor? Stories, hastags, pages, views, bereik. …. gaat het al draaien? Je bent niet de enige! Voor vele is social media nog behoorlijk abracadrabra.. Mensen die weten waar ze het over hebben en je het willen uitleggen gaan meestal zo snel dat het niet bij te houden is.

BEgin bij het begin

Als je social media wil gebruiken voor je business zal je het vanaf de basis goed moeten inrichten.
Een goed begin is het halve werk. Vaak worden alle kanalen zoals Facebook en Instagram op 1 hoop gegooid maar niets is minder waar.

Waar je mee moet beginnen is bedenken wat je doel is van je kanalen. Zaken waar je over na moet denken zijn:
– Welke naam ga ik gebruiken op social media?
– Wat wordt mijn unieke URL?
– Wat is mijn doel per social media kanaal?
– Wie is mijn doelgroep?
– Welke kanalen gebruikt mijn doelgroep(en)
– Wat wil ik laten zien/verkopen?

Als je dit voor jezelf op papier hebt kan het echte werk beginnen! Belangrijk is dat je bovenstaande vragen eerst beantwoord voordat je verder gaat. “You can only make a first impression once!” Wil jij een nieuwe weg inslaan met jouw social media kanalen? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende call!