Navigeer naar succes met een slimme contentplanning


Navigeer naar succes met een slimme contentplanning

Heb jij al een contentplanning? Een wat? Een contentplanning is een planning waarin je al jouw online kanalen bij elkaar hebt staan en waarin je de berichten plaatst op de datum dat je ze wil gaan posten of verzenden. Het meest praktisch is om alle kanalen die je hebt hierin op te nemen zodat je een goed overzicht hebt wanneer welk item online komt.

Een contentplanning is niet enkel een ding voor marketeers, iedere ondernemer die zelf de controle wilt houden over zijn online kanalen zou zijn eigen contentplanning moeten hebben. Een goede contentplanning speelt een belangrijke rol in je online marketing strategie en het draagt bij aan het versterken van jouw merk. Zeker in de food en horeca sector zijn er zoveel mooie verhalen te vertellen! In deze blog laat ik je zien hoe een goede contenplanning kan bijdragen aan het versterken van het verhaal van jouw zaak!

Consistentie van je verhaallijn

Een contentplanning helpt bij het behouden van consistentie in je verhaal. Door van tevoren te plannen welke verhalen en boodschappen je wilt delen, kun je ervoor zorgen dat alle content naadloos aansluit bij jouw verhaallijn. Dit creëert een samenhangend en herkenbaar verhaal voor je gasten.

Opbouwen van Spanning

Ga jij binnenkort een nieuw menu lanceren, een nieuw wijnhuis opnemen of een bijzonder evenement organiseren? Met een goed geplande contentplanning kun je jouw gasten al opwarmen hiervoor! Door geleidelijk informatie te onthullen en een bepaalde spanning op te bouwen, kunnen je gasten zich verheugen op wat komen gaat. Dit vergroot de betrokkenheid en nieuwsgierigheid.

Persoonlijke Verhalen en Ervaringen

Een effectieve contentplanning biedt ruimte voor de persoonlijke verhalen en ervaringen uit jouw bedrijf. Door bijvoorbeeld het verhaal achter de chef te delen, of door leveranciers aan het woord te laten over de samenwerking met jouw bedrijf, creëer je een menselijk element in je verhaal. Dit helpt bij het opbouwen van verbindingen en versterkt de authenticiteit van je merk.

Meer diepgang in je online kanalen

Met een contentplanning kun je meer diepgang toevoegen aan je verhaal toevoegen. In plaats van willekeurig content te delen, kun je specifieke aspecten van je bedrijf, geschiedenis, de bijzondere locatie of je leveranciers belichten. Dit helpt je gasten om een meer inzicht in je bedrijf te krijgen en zich emotioneel verbonden te voelen.

Seizoensgebonden verhalen

Een contentplanning biedt de mogelijkheid om verhalen die passen bij bepaalde thema’s of seizoenen beter uit te dragen. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de feestdagen specifieke verhalen over jouw bedrijf vertellen die passen bij de sfeer en de gelegenheid. Hierdoor wordt je nog relevanter en je (potentiële) gasten zullen zich meer betrokken voelen.

Integratie van soorten content

Een goed doordachte contentplanning helpt je om diverse soorten content in te zetten voor storytelling. Denk aan blogposts, video’s, foto’s, podcasts en andere interactieve content. Door de verschillende soorten content wordt jouw verhaal nog boeiender voor je (potentiële) gasten.

Reageren op Actualiteiten

Een contentplanning kan en moet flexibel genoeg zijn om in te spelen actuele gebeurtenissen. Dit aspect is heel belangrijk! Als het al weken stroomt van de regen ga je natuurlijk niet posten kom lekker op ons terras zitten. Of wanneer het bloedheet is dat jij post over het herfstweer. Daarom is het ook altijd verstandig, mocht je de online marketing uitbesteden, wel altijd een oog te houden op de contentplanning. Hierdoor ziet de gasten ook dat je goed weet wat er in de wereld speelt.

Binnenkort lanceer ik mijn eigen contentplanning die je kan helpen om snel en eenvoudig jouw contenplanning op te bouwen zodat jouw online marketing helemaal on point is! Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven van de lancering van de contenplanning.