Het belang van een plan


Het belang van een plan

De wereld raast aan ons voorbij, iedere dag is er wel iets waar we op “in moeten haken”, aandacht aan moeten schenken, delen, liken en ga zo maar door. Online marketing en al haar onderdelen zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse business. Steeds vaker krijg ik te horen van ondernemers dat ze wel willen maar dat het gewoonweg niet lukt. Mijn vraag aan hen is: heb je een plan? Meestal hebben zij dit niet. In deze blog deel ik 3 inzichten over “Het belang van een plan”. 

Wat versta jij onder een plan?

Laten we even beginnen met de definitie van “een plan”. Een plan is een overzicht van stappen die je gaat zetten om tot een bepaald resultaat te komen. Mijn voorkeur is altijd om dit resultaat en de stappen hier naar toe op papier te zetten zodat je deze iedere week kan checken.

Bij het schrijven van een plan begin ik altijd met het gewenste resultaat en ga vanuit dat punt kijken welke stappen ik allemaal moet nemen om tot het resultaat te komen. Daarna bekijk ik hoeveel tijd ik nodig heb voor iedere stap en dan ga ik mijn planning maken. Een plan kan je dus op vele manieren inzetten. Voor mijn klanten schrijf ik bijvoorbeeld contentplannen, marketingplannen en social media plannen.

1. Een plan geeft richting

Als je bezig bent met jouw plan voel je aan alles dat je helderheid krijgt en dat zaken veel overzichtelijker en vooral behapbaarder worden. Je weet welke kant je op wil en dus ook gaat. Je hebt een duidelijk doel voor ogen en daardoor zal je minder zwalken in je keuzes bijvoorbeeld op het gebied van social media posts. Je weet precies wat wel en niet in jouw plan past.

2. Een plan geeft houvast

Als jij bijvoorbeeld een half jaar plan voor je social media hebt gemaakt met het gebruik van een contentplanner weet je precies welke kant je op moet, wanneer je wat moet posten, op welke dagen je gaat inhaken en wanneer je een nieuwsbrief gaat versturen. Je hebt dus een goede houvast en hoeft niet iedere keer na te denken “wat je nou weer moet gaan posten”.

3. Een plan geeft rust

Doordat je een plan hebt, je weet welk resultaat je wilt gaan behalen en welke stappen je hiervoor moet zetten krijg je ook een bepaalde rust in je hoofd. Je hebt het pad uitgestippeld, je weet wanneer je welke acties moet doen en kan hier ook tijd voor vrij gaan maken in je agenda. In het begin zal het nog een beetje onwennig zijn maar iedere week zal het een stukje beter gaan. Je krijgt hierdoor rust en je bent zelfverzekerder. Dit zal ook afstralen op je berichten die plaatst, je krijgt meer inspiratie en uiteindelijk zie je overal content in.

Heb jij ook behoefte aan een plan?

Na het lezen van deze blog heb jij misschien ook wel behoefte aan een plan. Dat snap ik en ik kan je hierbij helpen. Boek een 1:1 sessie online marketing bij mij en ik kom graag naar je toe. Samen gaan we 3 uur aan de slag met jouw uitdagingen en zetten we een plan op zodat jij aan de slag kan. Dit kan zijn een contentplan, een basis marketingplan, een social media plan, een plan voor blogs of een plan om meer omzet te halen uit bijzondere dagen en feestdagen. Voor alles wat met (online) marketing te maken heeft kan je bij mij terecht.

Na de 3 uur heb jij een plan en de handvaten om te gaan vlammen!

Wil je meer informatie over de 1:1 sessie online marketing klik dan HIER