Laat geen geld liggen met de feestdagen!


Laat geen geld liggen met de feestdagen!

De feestdagen zijn een drukke tijd voor de horeca waarin je alles uit de kast wilt halen om gasten aan te trekken en omzet te verhogen. Maar hoe kun je als horeca ondernemer opvallen in de menigte en ervoor zorgen dat gasten terug blijven komen, ook na de feestdagen? In deze blogpost bespreken we hoe je door het gebruik van feestdagen marketing meer omzet kan maken. Ook kan je onderaan de pagina de inhaak kalender voor Q2 downloaden, begin nu met plannen!

 Wil je meer weten over feestdagen marketing? Binnenkort lanceer ik mijn E-Book: Feestdagen marketing, dat levert geld op!”

1. Begin op tijd met je feestdagen marketing

Het belangrijkste onderdeel van feestdagen marketing is timing. Niet té vroeg beginnen maar ook niet nét te laat. Om te voorkomen dat je timing niet goed is is het aan te raden om aan het begin van het jaar te besluiten welke feestdagen je uitkiest om aandacht aan te besteden. Plan dit dan ook meteen in! Sommige feestdagen passen beter bij jou en je bedrijf dan anderen. Kerst is en blijft natuurlijk een belangrijke dag. Echter de afgelopen jaren zien we dat steeds meer restaurants ook dicht zijn tijdens de Kerst en leggen zij de focus op Kerstavond.

Andere feestdagen waarbij gasten er vaak voor kiezen om naar de horeca te gaan zijn: Valentijn, Pasen, Moederdag, Vaderdag en Pinksteren. De gemiddelde gast begint ongeveer 1,5 maand voor de feestdag te plannen, speel hier op in! Download onderaan deze blog de inhaalkalender voor Q2 met de meest belangrijke inhaak momenten van dit kwartaal.

2. Feestdagen zijn een inkomsten booster

Tijdens bepaalde feestdagen zullen je personeelskosten hoger zijn maar gasten zijn ook geneigd om veel meer uit te geven tijdens hun bezoek. Een extra flesje bubbels, een extra gerecht of toch een supplement kaviaar worden op dit soort dagen veel sneller gekozen door je gasten want “Het is een feestdag”. Speel hier op in een vergeet niet te upsellen! Zo verdien je die extra kosten zó terug.

3. Deel Professionele beelden van feestelijke gerechten en dranken

Tijdens de feestdagen zijn mensen vaak op zoek naar iets speciaals en unieks. Door professionele foto’s te delen van feestelijke gerechten en dranken die je in je zaak serveert, kun je gasten verleiden om bij jou te komen eten of drinken. Een speciaal menu voor bijvoorbeeld Moederdag met een speciale champagne of een mooie wijn kan gasten triggeren om te reserveren.

Bedenk ruim op tijd welke speciale gerechten of producten je wilt serveren om te voorkomen dat je mist grijpt bij je leveranciers en dat er tijd is om ze goed op de foto te zetten. Neem op tijd contact op met een (food) fotograaf om jouw mooie gerechten te laten vastleggen.

4. Gebruik mijn inhaakkalender

Hieronder kan je de inhaakkalender van Q2 downloaden. In deze kalender zijn alle dagen opgenomen waar jij als horeca ondernemer op in kan spelen. Binnenkort deel ik ook mijn E-book: Feestdagen marketing, dat levert geld op!”  Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina om als eerste op de hoogte te zijn van deze lancering!

Download hier de inhaakkalender Q2