Heb jij al een Google bedrijfspagina?


Heb jij al een Google bedrijfspagina?

Een essentieel onderdeel van een sterke online aanwezigheid is een Google Bedrijfspagina. In deze blog vertel ik je wat een Google bedrijfspagina is en waarom je een Google Bedrijfspagina nodig hebt. 

Wat is een google bedrijfspagina?

Iedere locatie kan op Google een bedrijfspagina aanmaken. Dit is een pagina waarop kort de meest belangrijke informatie over jouw bedrijf te vinden is. Denk aan het adres, het telefoonnummer, een link naar de website en een routeplanner.

Waarom heb ik een Google Bedrijfspagina nodig?

Met een Google Bedrijfspagina vergroot je de kans dat jouw bedrijf wordt opgemerkt door potentiële gasten wanneer ze zoeken naar restaurants en eetgelegenheden in jouw regio. Het verhoogt je zichtbaarheid in lokale zoekresultaten en maakt het gemakkelijker voor mensen om jouw restaurant of bedrijf te vinden en te bezoeken.

Door je Google Bedrijfspagina actueel te houden, zorg je ervoor dat gasten altijd de juiste informatie hebben. Dit schept vertrouwen en voorkomt verwarring. Bovendien kunnen gasten recensies achterlaten, waardoor jouw bedrijf geloofwaardigheid opbouwt en nieuwe gasten aantrekt. Informatie die je regelmatig kan aanpassen zijn zaken zoals de openingstijden en afbeeldingen.

Hoe maak ik een bedrijfspagina?

  1. Ga naar Google Mijn Bedrijf (https://www.google.com/business) en klik op “Aan de slag”.
  2. Log in met je Google-account of maak een nieuw account aan.
  3. Voer de naam van je bedrijf in en selecteer de juiste categorie.
  4. Voeg je adres, telefoonnummer en website toe.
  5. Verifieer je bedrijf door middel van een verificatiecode. Na de verificatie kan je ook nog foto’s en de routebeschrijving toevoegen.
  6. Google doet je een aanbieding voor advertentie tegoed, DOE DIT NIET! Adverteren op Google is een vak apart en kan je beter uit besteden aan een professional.

Je ziet het is niet zo lastig om een bedrijfspagina aan te maken! Google kan het enorm waarderen als jij een bedrijfspagina hebt die je ook up-to-date houdt. Hierdoor herkent Google dat je actief bent en zal je hoger in de zoekresultaten verschijnen.

Wil jij een Google bedrijfspagina of wil je jouw pagina nog beter maken? Laat mij je helpen! Met de Quick Scan Online Zichtbaarheid check ik ook jouw Google Bedrijfspagina en geef je tips om deze te optimaliseren. Ook kijk ik naar alle andere kanalen waar je zichtbaar bent en geef ik je praktische handvaten voor verbetering! Klik op onderstaande button voor meer informatie. 

Meer info Quick Scan

Wil je op de hoogte blijven van het laatste marketingnieuws en maandelijks tips en tricks van mij ontvangen? Schrijf je dan onderin deze pagina in op de inspiratiemails.