Kan een event bijdragen aan een marketing strategie?


Kan een event bijdragen aan een marketing strategie?

Kan een event bijdragen aan een marketing strategie? Ja zeker! Sterker nog, events zijn een belangrijk onderdeel in een marketing strategie. Evenementen dragen op vele manieren bij aan een marketing strategie, in deze blog vertel ik je hoe!

Verhogen van merk – bekendheid

Een evenement is het platform om jouw merk of zaak te presenteren aan een breed publiek om zo de merkbekendheid te vergoten. Tijdens evenementen kan je gasten uitnodigen om kennis met jouw merk of zaak te laten maken. Op deze manier breid je de doelgroep uit en krijg je een grotere gastenkring.

Versterkten van je gastrelaties en leveranciersrelaties

Evenementen zijn een uitstekende mogelijkheid om je bestaande gasten weer te verwelkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan een wine makers diner of lunch waarbij je jouw vaste gasten als eerste de mogelijkheid geeft om te reserveren. Ook zijn evenementen een goed moment om je leveranciers uit te nodigen om te laten zien waar jouw zaak op dit moment staat.

Lancering van nieuwe producten & vieren van bijzondere erkenningen

Evenementen bieden de mogelijkheid om iets te lanceren en de belangstelling van jouw doelgroep te wekken. Denk hierbij aan een renovatie van jouw zaak, een nieuwe samenwerking met een mooi merk die past bij jouw zaak. Ook kan je een event organiseren rondom een bijzondere erkenning van bijvoorbeeld een restraurantgids. Vier je successen met je gasten!

Verhogen van betrokkenheid op social media

Evenementen kunnen ook worden ingezet om de betrokkenheid van de doelgroep op social media te vergoten bijvoorbeeld door het gebruik van live-streams en foto’s. Hiermee creëer je ook dat bij het volgende evenement je nog meer gasten mag ontvangen want jouw events zijn niet te missen! Social media is ondersteunend aan een event.

Vergroten van autoriteit

Een evenement bied de mogelijkheid om het merk te positioneren als een autoriteit op een specifiek gebied. Als jij bijvoorbeeld een unieke samenwerking hebt met een leverancier en hier samen een bijzonder evenement mee organiseert zien gasten jouw restaurant als DE PLEK waar je dit product als gast kan nuttigen. Denk hierbij aan specifieke wijnen, speciale kaviaar of een mooie champagne.

Kortom evenementen kunnen een belangrijke rol spelen in een marketing strategie door het vergroten van de merkbekendheid, het versterken van gast en leveranciers relaties, het lanceren van nieuwe producten, het verhogen van betrokkenheid op Social media en het verhogen van autoriteit.

Wil jij eens sparren over een evenement welke kan bijdragen aan jouw marketingstrategie neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende call.